Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Prilikom pretresanja stana pronađeno oko 460 grama opojnih droga i digitalna vaga

| Prijedor | Petak, 18. januar 2019.

     Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, prilikom sprovođenja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga,dana 16.01.2019. godine, izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi lice inicijala B.V. (1997) iz Prijedora, gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto395 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, 67 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalna vaga. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ lice B.V. je lišeno slobode te je nad istim izvršena kriminalistička obrada.
      Istog dana, oko 20,00 časova u Prijedoru policijski službenici izvršili su kontrolu lica inicijala M.S. (1994) iz Prijedora, te kod istog pronašli i privremeno oduzeli digitalnu vagu sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“.
      Privremeno oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica B.V. i M.S. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo
„Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.