Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Rasvjetljena krivična djela u kojima je pričinjena znatna materijalna šteta

| Banja Luka | Ponedeljak, 04. februar 2019.

      Policijski službenici nadležnih policijskih stanica Policijske uprave Banja Luka, zahvaljujući operativnom radu te na osnovu prikupljenih dokaza, tokom vikenda, rasvjetlili su  krivična djela „Teška krađa“ i „Krađa“ izvršena na području Banje Luke i dva krivična djela „Teška krađa“ i tri krivična djela „Paljevina“ izvršena na području Prnjavora u kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 15.000,00 KM.
      Nakon saznanja da su izvršena krivična djela, policijski službenici su tokom preduzimanja mjera i radnji identifikovali D.O. iz Banje Luke osumnjičenu da je 01.02.2019. godine, izvršila krivično djelo „Teška krađa“ jer je upotrebom podesnog alata djelovala na balkonska vrata, ušla u kuću u mjestu Piskavica, odakle je otuđila novac. Dio novca je pronađen i vraćen vlasniku.
      Daljim radom identifikovan je I.P iz Banje Luke, osumnjičen da je 02.02.2019. godine izvršio krivično djelo „Krađa“  jer je iskoristio nepažnju vlasnika i iz dvorišta porodične kuće u mjestu Barlovci, otuđio metalne predmete, pogodne za dalju preprodaju.
      Takođe, policijski službenici su 01.02.2019. godine, utvrdili da se S.Đ. iz Prnjavora sumnjiči da je tokom 2018. godine do 02.02.2019. godine izvršio ukupno pet krivičnih djela od koji dva krivična djela „Teška krađa“ i tri krivična djela „Paljevina“ na području Prnjavora. Lice se sumnjiči da je upotrebom fizičke snage djelovao na ulazna vrata ugostiteljskog objekta u Gornjim Palačkovcima, ušao u unutrašnjost i zapalio ga, kao i da je zapalio drva koja su bila u neposrednoj blizini vikendice u istom dvorištu gdje i ugostiteljski objekat. Daljim radom utvrđeno se da se S.Đ. sumnjiči da je zapalio  pomoćni objekat u mjestu Gornji Palačkovci, kao i da je upotrebom podesnog alata djelovao na ulazna vrata još jednog pomoćnog objekta u istom mjestu,  ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio razni alat.  Opisanim radnjama S.Đ. je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 10.000,00 KM.
      Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih će, nadležnom tužilaštvu, biti dostavljen izvještaj za opisana krivična djela.