Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Na broj „122“ na području Policijske uprave Bijeljina u 2018 godini zaprimljeno 6.104 poziva građana

| Bijeljina | Petak, 08. februar 2019.

       Policijska uprava Bijeljina,  podsjeća građane na besplatan broj telefona „122“ i da je to broj za hitne slučajeve na koji policijski službenici zaprimaju prijave, a u  skladu sa zaprimljenom informacijom i  postupaju.
      Bitno je da građani znaju da ukoliko su oštećeni prekršajem ili su žrtve izvršenja krivičnog djela, očevici ili svjedoci događaja kojim se ugrožava tuđa,  lična bezbjednost ili imovina, da je poziv na broj „122“ besplatan i predstavlja broj za brzu koordinaciju i pravovremenu intervenciju policije i aktivan je dvadeset četiri sata konstantnim dežurstvom policijskih službenika.
      Naime, u  2018 godini na broj „122 “ na području PU Bijeljina  zaprimljeno je  ukupno 6.104 poziva, od toga policijski službenici su postupali  po raznim osnovama 3208 puta,  najviše poziva zaprimila je Policijska stanica za Bezbjednost saobraćaja i postupala po raznim osnovoma  1.509 puta.
      Da bi policijski službenici pravovremeno reagovali bitno je da građani prilikom poziva na besplatan broj telefona dostave tačne i precizne podatke i odgovore na pitanja policijskog službenika koji zaprima prijavu.
      Pored građana koji broj „122“ pozivaju iz potrebe, svakodnevno postoje i pozivi onih građana koji navedeni broj za hitne slučajeve pozivaju iz razloga koji ne spada u nadležnost policije,a takvih poziva je upućeno 96 u 2018.godini. Ovu priliku koristimo da apelujemo na građane da ne zloupotrebljavaju i ne zauzimaju liniju, jer time onemogućavaju pravovremenu reakciju i pružanje pomoći i usluga građanima kojima je to zaista potrebno.