Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju evidentirano 125 prekršaja na području PU Zvornik

| Zvornik | Ponedeljak, 18. februar 2019.

      Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 07. do 10. februara 2019. godine, realizovana je republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola iopojnih droga u organizmu.
      Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 504 učesnika u saobraćaju, od kojih je 125 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 358 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 40 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
       Osam vozača i jedan pješak su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se izvrši alkotestiranje.    
      Takođe,
zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava, jedan učesnik je sankcionisan.
       U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik,slične akcije biće provedene i u narednom periodu.
      Policijska uprava Zvornik apeluje navozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe ali i druge učesnikeu saobraćaju.