Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač otvorio radionicu o prevenciji radikalizma, nasilnog ekstremizma i terorizma

| Banja Luka | Petak, 19. april 2019.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otvorio je danas u Banjaluci radionicu na temu Prevencija radikalizma, nasilnog ekstremizma i terorizma - institucionalni pristup Vlade Republike Srpske“.
        Ministar Lukač je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u posljednje vrijeme, drži pod kontrolom dešavanja u vezi sa borbom protiv terorizma i ekstremizma, te razmjenjuje informacije o potencijalnim teroristima sa drugim policijsko-obavještajnim agencijama u BiH.
       Ministar Lukač je podsjetio da je Vlada Republike Srpske 2016. godine usvojila Akcioni plan za borbu protiv ekstremizma i terorizma i iste godine formirala Koordinaciono tijelo za nadzor nad sprovođenjem ovog plana na čijem je čelu predstavnik iz MUP-a Republike Srpske.
      Takođe, ministar je naveo da MUP Republike Srpske na ovaj način daje svoj doprinos i velikoj svjetskoj koaliciji za borbu protiv ekstremizma i terorizma.
       Ova radionica, na kojoj učestvuju predstavnici institucija Republike Srpske, organizovana je sa ciljem jačanja harmonizovanog i sveobuhvatnog pristupa u prevenciji i borbi protiv terorizma i ekstremizma.