Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Akcija „Atest“ rezultirala identifikovanjem osumnjičenih koji su falsifikovali uvjerenja AMC

| Banja Luka | Utorak, 30. april 2019.

     U zajedničkim, planskim i koordinisanim aktivnostima policijskih službenika Policijske uprave Banja Luka i Policijske uprave Gradiška, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, u aprilu 2019. godine, realizovana je akcija kodnog naziva „Atest“.
     Akcija je bila usmerena na identifikovanje lica koja vrše falsifikovanje Uvjerenja AMC za korišćenje uređaja za pogon motornih vozila na tečni naftni gas LPG, koja su  prodavana za određenu novčanu naknadu i na osnovu kojih se vršila registracija vozila.
     Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Falsifikovanje isprave“ i „Izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za falsifikovanje isprava“ lišeni su slobode i ispitani V.S. i I.B. oba iz Gradiške.
     Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata na dvije lokacije na području Gradiške koje koriste osumnjičena lica gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (falsifikovani pečati, faksimil, više vrsta   holograma, računar, mobilni telefoni).
       O navedenim saznanjima, upoznat je okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih za navedena krivična djela.