Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na području Policijske uprave Gradiška realizovane akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

| Gradiška | Utorak, 30. april 2019.

       Na području  Policijske uprave Gradiška, tokom proteklog perioda, realizovane su akcije  pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontroli vozila sa inostranim registarskim oznakama i kontrole prisustva alkohola u organizmu kod vozača.
      Na području grada Gradiška, 26. i 29.04.2019. godine, u vremenu od 08,00 do 20,00 časova, realizovana je akcija  pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim oznakama- STARS.
        Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, kontrolisali su 1764 vozila. Od ukupnog broja kontrolisanih vozila koji su upravljali vozilima sa inostranim registarskim oznakama, sankcionisana su 54 vozača.
        Takođe, na području grada Gradiška, 27/28.04.2019. godine, u vremenu od 23,00 do 04,00 časa, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na  kontrolu prisustva alkohola u organizmu kod vozača, te je kod 14 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
         Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, a posebno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju puta, te da u saobraćaju ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola u organizmu, a kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.