Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Sproveden D.K. u nadležno tužilaštvo, a policijski službenici u oba slučaja postupili na osnovu saznanje bez prijava

| Banja Luka | Utorak, 30. april 2019.

    
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 29.04.2019. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Nasilničko ponašanje” sproveli su D.K. iz Banje Luke u Okružno javno tužilaštvo na dalje postupanje iz njihove nadležnosti.
       Naime, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 23.04.2019. godine oko 19,00 časova, nakon saznanja da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, u ugostiteljskom objektu u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, Banja Luka, dolaskom na lice mjesta zatekli su oštećenog, a nedugo zatim pronađen je D.K. iz Banje Luke.
     S obzirom da oštećeni nije stavio prijedlog za krivično gonjenje za krivično djelo „Tjelesna povreda” a što je u obavezi u skladu sa članom 131. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, D.K. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru (Tuča i fizički napad).
       Takođe, na osnovu video snimka objavljenog na društvenim mrežama, 28.04.2019. godine, a koji je prenesen i u sredstvima javnog informisanja, u kojem se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca, istog dana, identifikovan je, pronađen i lišen slobode D.K. zbog sumnje da je izvršio krivično djeloNasilničko ponašanje“.
      D.K. se sumnjiči da je 24.04.2019. godine u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao
dvadesettrogodišnjaka, a zatim i 26.04.2019. godine u unutrašnjosti putničkog automobila fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka.
    
Napominjeno, da su policijski službenici u oba slučaja postupilina osnovu saznanja bez prijava i da nastavljaju dalji rad.