Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Realizovana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik

| Zvornik | Utorak, 30. april 2019.

       Na području Policijske upraveZvornik,27.aprila2019. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju,sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkoholaiopojnih drogau organizmu.
     U ovoj akciji, na području Policijske upraveZvornik kontrolisana su 263učesnika u saobraćaju,prilikom čega je evidentirano111 počinjenih prekršaja.Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana su 53vozača. Izvršeno je 146 alkotestiranja, prilikom čega je 21 lice sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Kod tri (3) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok je jedan učesnik odbio da se podvrgne alkotestiranju, zbog čega su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirano je i 37 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
        Policijska uprava Zvornik apeluje navozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe ali i druge učesnikeu saobraćaju.