Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Savremeni radarski sistem za mjerenje brzine u narednih mjesec dana na području Policijske uprave Istočno Sarajevo

| Istočno Sarajevo | Ponedeljak, 06. maj 2019.

        Obavještavamo građane da će se do 30. maja 2019. godine, na putnim komunikacijama koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema.
       Radarskim sistemom vršiće se kontrola brzine kretanja motornih vozila bez zaustavljanja u obje saobraćajne trake u svim dnevnim i noćnim uslovima.
       Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, te posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije.
        U toku prva tri mjeseca tekuće godine, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirano je 59 saobraćajnih nezgoda u kojima je uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 32 %  od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.
           Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.