Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao vozač motocikla

| Prijedor | Nedelja, 09. jun 2019.

     Na magistralnom putu M-14 Kozarska Dubica-Gradiška, u mjestu Međeđa, dana 08.06.2019. godine, oko 18,10 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali motocikl marke „Yamaha“kojim je upravljalo lice inicijala M.G. (1966) iz Gradiškei putnički automobil marke „Seat Ateca kojim je upravljalo lice inicijala S.K. (1976) izBanjaluke. U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač motociklalice M.G.
      Uviđaj na licu mjesta izvršio je okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica.
       Od strane postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela smrtno stradalog lica a koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.
       Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju
da poštuju saobraćajna pravila i propise te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju od neželjenih posljedica.
      S obzirom na činjenicu da su vozači motocikla, lakih motocikla i mopeda jedne od ugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju, ovim putem skrećemo pažnju da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim i registrovanim motociklima, da koriste zaštitnu opremu, da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu kao i da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola.