Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U jednom danu dvojica motociklista zadobila povrede

| Banja Luka | Srijeda, 12. jun 2019.

Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka, 11.06.2019. godine, izvršili su uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice, na raskrsnici ulica Krajiška brigada  i Trive Amelice, Banja Luka u kojoj su učestvovali M.B. putničkim automobilom „Škoda“ i  Ž.Š.  motociklom „BMW“, koji je zadobio tjelesne povrede.

Takođe, policijski službenici su istog dana izvršili uviđaj saobraćajne nezgode u ulici Ilije i Sime Partala, Banja Luka, u kojoj su učestvovali M.G. teretnim vozilom „VW“ i sedamnaestogodišnjak motociklom „Senke“, a sa kojim se na mjestu suvozača isto nalazio maloljetnik i obojica su zadobili tjelesne povrede.

O saobraćajnim nezgodama je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka saobraćajne nezgode i odgovornosti učesnika.

Imajući u vidu činjenicu da su motociklisti ugroženija kategorija učesnika u saobraćaju koji zadobijaju teže povrede, a na šta utiču kako okolnosti nepropisnog ponašanja samih motociklista, ali i nepažnja drugih učesnika prema njima, apelujemo na sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa i da odgovornim ponašanjem spriječe moguće posljedice.