Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Isključeni iz saobraćaja vozači autobusa koji su bili pod dejstvom alkohola

| Bijeljina | Srijeda, 12. jun 2019.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina izvršili su kontrolu vozača i vozila koji su vršili organizovani prevoz učenika osnovnih škola u Bijeljini na jednodnevni izlet u Republiku Srbiju. Tom prilikom izvršena je kontrola tehničke ispravnosti devet autobusa, kao i alkotestiranje vozača koji su upravljali navedenim vozilima.

Prilikom testiranja vozača J.B. koji je upravljao sa vozilom autobus marke Setra” utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,35 g/kg. Navedeni vozač je isključen iz saobraćaja, a zamjenio ga je drugi vozač. Prilikom uvida u dokumentaciju odnosno u potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila  provjerom je utvrđeno da ista ne pripada navedenom vozilu.Nadalje, kontrolom tehničke ispravnosti vozilautvrđeno je, da navedeni autobus tehnički neispravno vozilo, te je isključen iz saobraćaja.

Nadalje, prilikom alkotestiranja vozača autobusa lica N.G. koji je upravljao vozilom marke Neoplan” utvrđeno je da isti ima 0,74 alkohola u organizmu, isti je isključen iz saobraćaja.

Zbog počinjenih prekršaja vozačima su izdati prekršajni nalozi, dok će protiv odgovornih lica u pravnom licu i samih pravnih lica zbog počinjenih prekršaja biti podnet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu u Bijeljini.