Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U akciji „Unikat“ nađene dvije laboratorije za vještački uzgoj skanka

| Banja Luka | Utorak, 16. jul 2019.

       Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a uz asistenciju Policijske uprave Banjaluka sproveli su na širem području Grada Banjaluka operativnu akciju kodnog naziva "Unikat" u okviru koje su pronađene dvije laboratorije za vještački uzgoj opojne droge skank.
      U okviru ove akcije slobode su lišena četiri lica: N.D., S.Š., D.D. i T.D. koji se sumnjiče da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama“, na način da su opojnu drogu skank proizvodili na području Banjaluke, te je dalje distribuirali i prometovali ka zemljama Evropske unije.
      Prilikom pretresa koji su izvršeni u ovim aktivnostima kod lica S.Š. pronađena je automatska puška, manja količina eksploziva, kao i određena količina falsifikovanih dokumenata, te će protiv njega biti podnesen izvještaj i za postojanje osnova sumnje da je izvršio KD „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima“ i „Falsifikovanje isprava“.
      U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, koji će danas uz izvještaj o počinjenim djelima biti predati nadležnom tužilaštvu. Istovremeno, u toku je i demontaža laboratorija za vještačku proizvodnju skanka u okviru čega će biti izvršeno i vaganje opojne droge skank koja je nađena na tim lokacijama.
       Napomena: video laboratorije može naći na https://www.youtube.com/watch?v=irkBodtlGAk