Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pretresi auto-radionica na području Banjaluke

| Banja Luka | Utorak, 13. avgust 2019.

       Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbi Osnovnog suda u Banja Luci izvršili pretres auto- radionica na području grada Banjaluke vlasništvo lica P.D. koji se sumnjiči da je izvršio KD „Teška krađaˮ i KD „Prikrivanjeˮ.
         Prilikom pretresa, privremeno je oduzeto putničko motorno vozilo „BMW 5-F10ˮ, sive boje, bez registarskih oznaka i dokumentacije, dijelovi motora, dijelovi raznih vozila, vazdušni jastuk „airbagˮ, mobilni telefoni i druga dokumentacija.
        Policijski službenici  izvršili su kroz bazu Interpolaprovjere za još 38 vozila koja su zatečena na lokacijama pretresa, gdje je utvrđeno da se navedena ne potražuju.
          Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske će u narednom periodu preduzeti dalje mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka,  te će se izvršiti dodatna provjere za ostale auto dijelove koji su privremeno oduzeti, kao i vještačenja radi utvrđivanja porijekla oduzetog vozila i dijelova.