Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Policijski službenici su tokom vikenda najčešće postupali zbog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira

| Banja Luka | Ponedeljak, 09. septembar 2019.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 06.09.2019. godine, postupili su po prijavi građana da je narušen javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Ulici Zelengorska, Banja Luka, te su dolaskom na lice mjesta zatekli veći broj lica u vidno alkoholisnaom stanju koji su negodovali na izdata naređenja policijskih službenika.

Vlasnica ugostiteljskog objekta, G.Z. je lišena slobode zbog počinjenih prekršaja „Uznemiravanje građana bukom“, „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ i „Posluživanje alkohola“.

Takođe, još dva lica su lišena slobode zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, a kod njih je utvrđeno i prisustvo alkohola u organizmu. 

Tokom noći 06/07.09.2019. godine policijski službenici su izvršili operativno-taktičnu radnju „raciju“ u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci sa ciljem kontrole bezbjednosno interesantnih lica i pronalaska opojnih droga, oružja i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i prekršaja. Lišena su slobode lica zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršnju javnih funkcija, a uručeni su prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja „Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje i „Posluživanje alkohola“.

Policijski službenici preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.