Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Policijski službenici CJB Prijedor nastavljaju sa edukativnim aktivnostima u srednjim školama u okviru „Dana otvorenih vrata“

| Prijedor | Ponedeljak, 20. mart 2017.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor organizuju edukativne aktivnosti za učenike srednjih škola na području Novog Grada na temu „Prevencija narkomanije, odnosno zloupotrebe opojnih sredstava“.

Predavanja koja se realizuju u okviru „Dana otvorenih vrata“ povodom obilježavanja 4. aprila Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, održaće se dana 21.03.2017.godine u Srednjoškolskom centru „Đuro Radmanović“ u Novom Gradu u vremenskom periodu od 10,00 do 11,00 časova i u Gimnaziji „Petar Kočić“ u Novom Gradu sa početkom u 11,00 časova.

Cilj ovih edukativnih aktivnosti, koje se realizuju u skladu sa Planom programa prevencije maloljetničke delinkvencije u toku drugog polugodišta 2016/2017. godine na području Republike Srpske, jeste da se učenicima kroz predavanja i interaktivne radionice predoče negativni uticaji zloupotrebe narkotičkih sredstava i posljedice koje ona proizvode. U narednom periodu, edukaciju će proći učenici osnovnih i srednjih škola, školsko nastavno osoblje i roditelji učenika.

Pozivamo predstavnike medija da aktivnim medijskim promovisanjem edukativnih aktivnosti doprinesu podizanju svijesti o negativnostima korišćenja narkotičkih sredstava i adekvatnom informisanju maloljetnika i njihovih roditelja o štetnim rizicima pojave narkomanije, a sve sa ciljem zaštite najmlađe kategorije stanovništva.