Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Kontrola tehničke ispravnosti vozila na zapadnom tranzitu u Banjaluci

| Banjaluka | Ponedeljak, 02. novembar 2009.

      Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske počelo je danas akciju preventivne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila i njihove pripreme za vožnju u zimskim uslovima koja će trajati do 13. novembra.

U okviru ove akcije, pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka u saradnji sa radnicima AMD “Krajina“Banjaluka sutra, 3. novembra 2009. godine u periodu od 9 do 14 časova  kontrolisaće vozila na zapadnom tranzitu, kod „Čajaveca“ u Banjaluci.

Cilj akcije „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“ je povećanje stepena bezbjednosti saobraćaja, smanjenje broja saobraćanih nesreća, kao i posljedica proisteklih iz nepravilne pripreme vozila za vožnju u zimskim uslovima.

Kontrola vozila će se obavljati metodom slučajnog odabira, a navedena akcija će biti realizovana na području cijele Republike Srpske. Akcija je preventivno – bezbjedonosnog karaktera i ne sadrži represivne mjere prema vozačima vozila na kojima se utvrde neispravnosti pojedinih uređaja koji su predmet kontrole.