Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Direktor policije MUP Srbije Milorad Veljović i Direktor policije MUP-a Republike Srpske Uroš Pena održaće danas 15.05.2009. godine, sa početkom u 14 časova, Vanrednu konferencija za novinare u Velikoj sali Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Tema konferencije biće razrješenje Krivičnog djela Otmice sa smrtnom posljedicom lica Husić Rasima, kao i pronalasak leša oštećenog. Djelo je razriješeno zajedničkom i koordiniranom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i MUP Republike Srpske. Pozivaju se svi mediji da prisustvuju konferenciji!

| Banja Luka | Petak, 15. maj 2009. | Opširnije


  U prostorijama Centra javne bezbjednosti Banja Luka, dana 13.05.2009. godine sa početkom u 14,00 časova, održaće se vanredna konferencija za predstavnike medija, na kojoj će načelnik centra Zoran Stanišljević, načelnik Uprave kriminalističke policije Gojko Vasić i načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Ćulum, dati saopštenje povodom:   Rasvijetljenog krivičnog djela Ubistva Milorada Samardžije, izvršenog noću 31/01.04.2009.godine, u banjolučkom naselju Tunjice,   Akcije pripadnika Uprave kriminalističke policije, CJB Banja Luka i Specijalne policije, sprovedene dana 12.05.2009.godine na području grada Banja Luka, u cilju suzbijanja proizvodnje i prometa opojnih droga i   Rasvijetljenog krivičnog djela Razbojništva, izvršenog 19.03.2009.godine, u zlatarskoj radnji „Kuprešak“, u Kotor Varošu.   Pozivaju se predstavnici medija da prisustvuju navedenoj konferenciji.    

| Banja Luka | Srijeda, 13. maj 2009. | Opširnije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo i šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kurkulas otvoriće sutra, 13. maja u 9 časova u maloj sali Narodne skupštine Republike Srpske seminar „Trgovina ljudima“.                                                   Dvodnevnom seminaru prisustvovaće predstavnici bezbjednosnih agencija i tužilaštava Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko Distrikta i državnog nivoa, te predstavnici nevladinih organizacija. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ovaj seminar organizuje zahvaljujući tzv. istrumentu za tehničku  pomoć i razmjenu infomacija- TAIEX  (Tehnical Assistance and Information Exchange Istrument) Evropske komisije koji omogućava edukaciju i dodatno profilisanje stručnjaka.       Snimatelji će moći da zabilježe početak seminara, a izjave za novinare planirane su u 9,30 časova.  

| Banjaluka | Utorak, 12. maj 2009. | Opširnije


Povodom Dana Evrope, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo organizuje sutra, 7. maja 2009. godine u 13 časova u Muzičkom paviljonu u parku „Petar Kočić“ tradicionalni koktel za predstavnike EUPM-a, diplomatsko-konzularnih predstavništava i rukovodioce medijskih kuća u Banjaluci.        Izjave za novinare planirane su u 13,30 časova ispred Muzičkog paviljona.                                                        

| Banjaluka | Srijeda, 06. maj 2009. | Opširnije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo sastaće se sutra, 5. maja 2009. godine u 10 časova sa ministrom pravde Republike Srpske Džerardom Selmanom, direktorom JP „Šume RS“ Neđom Ilićem i direktorom Inspektorata RS Slavkom Subotićem kako bi razgovarali o problemu šumskih krađa.        Nakon sastanka, u 12 časova u Pres centru Vlade Republike Srpske biće održana konferencija za novinare

| Banjaluka | Ponedjeljak, 04. maj 2009. | Opširnije


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske domaćin je 15. sastanka Operativne grupe za borbu protiv nedozvoljene trgovine drogama SECI Regionalnog centra koji će biti održan 28. i 29. aprila 2009. godine u velikoj konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Banjaluci.       Sastanku, na kojem će se razgovarati o aktivnostima koje se provode na području jugoistočne Evrope u pogledu borbe protiv nedozvoljene trgovine drograma, kao i budućim aktivnostima, prisustvovaće predstavnici agencija za provođenje zakona 13 država članica SECI Regionalnog centra, te predstavnici SAD, Holandije, NJemačke, Češke Republike, Francuske, Španije, kao i predstavnici Ministarstva pravde SAD (ICITAP), EUPM-a, OSCE-a, misije EUBAM-a. EROPOL-a i UNODC-a.               Snimatelji će imati priliku da sutra, 28. aprila u 9,30 časova snime početak sastanka, a konferencija za novinare biće održana u 10 časova u Pres centru Vlade Republike Srpske.      Novinarima će se na pres konferenciji obratiti ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, komesar EUPM-a Stefan Feler i zamjenik direktora SECI Regionalnog centra i šef Odsjeka za operativnu podršku Jon Gabrijel Sotiresku.

| Banjaluka | Utorak, 28. april 2009. | Opširnije