Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Policijska stanica Doboj 1 organizuje sastanak sa koordinatorima i lovovođama sekcija Lovačkog udruženja „Fazan“ iz Doboja (Krnjin 1, Krnjin 2 i Vučjak) i predsjednikom Streljačkog kluba „Kum“ iz Doboja, na kome će biti prisutni rukovodni radnici PS Doboj 1 i staničnih odjeljenja Podnovlje i Stanari. Sastanak će se održati u utorak, 01.06.2010. godien u 09,00 časova u prostorijama PS Doboj 1. Pored utvrđivanja načina tješnje saradnje i načina organizovanja zajedničkih aktivnosti na preventivnom djelovanju policije i pripadnika Lovačkog udruženja na sprečavanju  krivolova, učesnici sastanka biće upoznati i sa odredbama Izmjena i dopuna Zakona o oružju i municiji, a koje se odnose na pravovremenu zamjenu oružnih listova za oružje za ličnu bezbjednost. Pozivamo predstavnike medija da proprate navedene aktivnosti. Izjavu za medije daće komandir PS Doboj 1, Jugoslav Stevanović.            

| Doboj | Utorak, 01. jun 2010. | Opširnije


      Načelnica Uprave za pravne i kadrovske poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske Indira Rogić sutra, 1. juna 2010. godine u 10,30 časova na lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata u Medicinskoj elektronici u Banjaluci uručiće prvu biometrijsku putnu ispravu nove generacije (extended access control pasoš -EAC) koja je istovremeno i 200.000 zahtjev za izdavanje biometrijske putne isprave. Trenutno se u BiH izdaju  basic access control (BAC) pasoši, a pasoši koji će se ubuduće izdavati podrazumjevaju uvođenje nanovije vrstu tehnologije koju su članice Evropske unije dužne da uvedu do 26.juna 2012. godine. Nova generacija pasoša podrazumjeva veći stepen zaštite podataka koji su upisani u čip i njihovo uvođenje ne dovodi u pitanje validnost ranije izdatih putnih isprava kojima nije istekao rok važenja.  Uručenju će prisustvovati i predstavnici Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, a nakon toga planirane su izjave za novinare.           

| Banjaluka | Ponedjeljak, 31. maj 2010. | Opširnije


Policijska stanica Doboj 1, Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Doboj i pripadnici Jedinice za podršku CJB Doboj, organizuju „Dan otvorenih vrata“ za učenike nižih razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Stanarima i učenike područnih škola iz obližnjih mjesta.  „Dan otvorenih vrata“ održaće se u ponedeljak,  31.05.2010. godine u 10,00 časova na poligonu Osnovne škole „Desanka Maksimović“.Učenicima ćemo prezentovati dio opreme i materijalno-tehnička sredstva,  elementi borilačkih vještina koje koriste pripadnici službe javne bezbjednosti prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka i nekoliko vještina sa službenim psom obučenim za prepoznavanje narkotika. Kroz navedena tradicionalna druženja pripadnika CJB Doboj sa učenicima, želimo da najmlađu populaciju upoznamo sa načinima rada i metodama djelovanja policije i da, kroz druženja,  razvijamo uspostavljene prijateljske odnose između mladih i policije u cilju jačanja saradnje i unapređenja ukupne bezbjednosne situacije na području koje operativno pokriva CJB Doboj. Pozivamo predstavnike medija da proprate navedene aktivnosti. Izjavu za medije daće rukovodeći radnici nadležnih policijskih stanica.            

| Doboj | Petak, 28. maj 2010. | Opširnije


Povodom obezbjeđenja predstojećih maturskih zabava i bezbjednog održavanja brojnih maturskih proslava, Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, dana 31.05.2010. godine, u 12,00 sati, u velikoj sali Centra, održaće sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja opština I.Sarajevo, I.Ilidža, Pale, Sokolac, Foča, Višegrad i Rogatica. Imajući u vidu da se bliži kraj školske godine, te da maturanti srednjih i osnovnih škola počinju sa organizovanjem proslava na javnim mjestima, gdje nerijetko dolazi i do upotrebe alkohola, pripadnici policije će u narednom periodu preduzeti neophodne mjere sa ciljem da takvi skupovi proteknu bezbjedno. Tema sastanka je da se predstavnicima prosvjetnih ustanova, komunalne policije, te tržišnih i prosvjetnih inspekcija, ukaže na neophodnost što dosljednijeg sprovođenja Uredbe o zabrani prodaje i upotrebe alkoholnih pića licima mlađim od 18 godina, a u namjeri da se postigne dogovor o zajedničkim aktivnostima, kako ne bi došlo do incidenata vezanih za konzumaciju alkoholnih pića. Izjave za novinare planirane su poslije sastanka, oko 13,00 časova.  

| I.Sarajevo | Četvrtak, 27. maj 2010. | Opširnije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo posjetiće sutra, 28. maja 2010. godine opštinu Kozarska Dubica, gdje će se u 12,30 časova sastati sa načelnikom opštine Ninom Jauzom. Nakon sastanka u opštini, ministar Čađo i načelnik Juaz će u 13,30 časova obići novu lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata koja je vraćena u prostor Policijske stanice Kozarska Dubica. Izjave za novinare planirane su nakon obilaska lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u PS Kozarska Dubica.      

| K. Dubica | Četvrtak, 27. maj 2010. | Opširnije


U cilju sprečavanja nemilih događaja tokom i nakon proslava matura učenika završnih razreda srednjih škola, na inicijativu PS Doboj 1, u srijedu 26.05.2010. godine u 11,00 časova, u Srednjoškolskom centru u Doboju, biće održan sastanak Aktiva direktora SŠC. Na sastanku će učestvovati načelnik Sektora policije CJB Doboj, Dragan Prodanović i komandir PS Doboj 1, Jugoslav Stevanović. Pripadnici policijskih stanica opšte nadležnosti iz sastava CJB Doboj, krajem aprila i tokom maja mjeseca ove godine izvršili su pripremne radnje kako bi se obezbijedila dostojanstvena i sigurna proslava maturskih zabava. U sklopu ovih aktivnosti ostvarena je saradnja sa direktorima i pedagozima, a zajedno sa razrednim profesorima, učenici su upućeni na zakonom kažnjive radnje, posljedice koje mogu nastati usljed konzumiranja alkohola, kao i načine sprečavanja eventualnih incidenata. Pozivamo novinare da medijski podrže zajedničke aktivnosti policije i obrazovnih ustanova kako bi se i ovoj generaciji maturanata omogućila dostojanstvena proslava završetka đačkog doba.

| Doboj | Utorak, 25. maj 2010. | Opširnije