Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Načelnik Centra Goran Zubac će, danas 25. 05. 2010.godine, u 12,00 časova, u zgradi CJB Trebinje, održati vanrednu konferenciju za novinare. Tema konferencije je policijska akcija provedena na području CJB Trebinje.

| Trebinje | Utorak, 25. maj 2010. | Opširnije


Radnici Stanice javne bezbjednosti Prijedor, pozivaju vlasnike registrovanog oružja da do 31. decembra 2010.godine izvrše zamjenu oružnih listova, kako bi izbjegli zakonske posljedice i nepotrebne gužve na šalterima. Pripadnici policije podjelu letaka vršiće na lokalitetu pješačke zone u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca u Prijedoru, 25.maja 2010.godine, sa početkom u 12:00 časova Podsjećamo građane, nepoštovanje navedenih zakonskih rokova kao i nepoštovanje drugih odredbi Zakona o oružju i municiji RS, predstavlja prekršaj za koji se izriče novčana kazna u visini od 200,00 do 1200,00 KM i zaštitna mjera oduzimanja oružja. Pozivamo novinske kuće i agencije da medijski podrže ovu kampanju. Izjavu za predstavnike medija daće rukovodni radnik SJB Prijedor.  

| Banja Luka | Ponedjeljak, 24. maj 2010. | Opširnije


U cilju prevencije saobraćajnih nesreća i zaštite učesnika u saobraćaju, MUP RS je u saradnji sa AMS RS izradio flajer pod nazivom „Brzina razara život“. Prilikom realizacije akcije koja će biti provedena na području svih opština koje pokriva CJB I.Sarajevo u dane 24., 25. i 26. maja, navedeni flajeri će biti podijeljeni većini učesnika u saobraćaju. Istraživanja su pokazala da se 25% saobraćajnih nesreća na putevima RS dogodi zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta. U 2009. godini na putevima Republike Srpske u saobraćajnim nesrećama smrtno je stradalo 181 lice, dok je na području CJB I.Sarajevo smrtno stradalo 25 lica. Pozivamo medije da proprate navedenu aktivnost policije. Izjave za medije, po dogovoru, daće komandiri Policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja ili portparol Centra.

| I.Sarajevo | Ponedjeljak, 24. maj 2010. | Opširnije


Radnici Policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja CJB Banja Luka, realizovaće kampanju pod nazivom „Brzina razara život“ koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, između ostalih preventivnih mjera, organizavalo i pokrenulo u cilju prevencije saobraćajnih nesreća i zaštite učesnika u saobraćaju na putevima Republike Srpske. U tom kontekstu, zajedno sa Auto moto društvom RS, MUP RS izradio je propagandni materijal- flajere, koje će pripadnici saobraćajne policije podijeliti učesnicima u saobraćaju. Naime, tokom 2009.godine, na putevima Republike Srpske u saobraćajnim nesrećama smrtno je stradalo 181 lice, a uzrok 25% saobraćajnih nesreća je neprilagođena brzina. U istom periodu, na području Centra javne bezbjednosti Banja Luka ukupno je u saobraćajnim nesrećama nastradalo 1790 lica, od kojih su 72 smrtno, 350 teško i 1368 lakše povrijeđeno. Pripadnici Policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja CJB Banja Luka, navedene flajere podijeliće učesnicima u saobraćaju tokom redovne kontrole saobraćaja u dane 24.,25. i 26. maja 2010.godine. Pozivamo novinske kuće i agencije da medijski podrže ovu kampanju.

| Banja Luka | Petak, 21. maj 2010. | Opširnije


Na onosu dosadašnjih iskustava zabilježen je veliki broj odstupanja od zakonskih odredbi kojima se reguliše obavezan vremenski rok prijave održavanja javnih skupova, što onemogućava nadležne organizacione jedinice policije da blagovremeno postupe po upućenim zahtjevima i izdaju odgovarajuće potvrde o održavanju javnog skupa. S tim u vezi, Centar javne bezbjednosti Banja Luka podsjeća organizatore javnih skupova da su u skladu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju (Službeni glasnik Republike Srpske broj 118/09), dužni prije početka održavanja prijaviti javni skup nadležnom organu MUP-a RS, odnosno organizacionoj jedinici na čijem području se namjerava održati javni skup, najkasnije sedam (7) dana, odnosno pet (5) dana za mirna okupljanja građana i javne proteste. Shodno članu 164. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH (Sl. Glasnik broj 6/06), organizator javnog skupa dužan je da skup prijavi najkasnije petnaest (15) dana prije početka održavanja, ako se javni skup održava na površini javnog puta zbog čega bi saobraćaj bio obustavljen ili otežan. Apelujemo na organizatore javnih skupova da se pridržavaju zakonskih odredbi.  

| Banja Luka | Četvrtak, 20. maj 2010. | Opširnije


    Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo i načelnici uprava policije i kriminalističke policije MUP RS Nijaz Smajlović i Gojko Vasić održaće danas, 20. maja 2010. godine u 13 časova vanrednu konferenciju za novinare u Centru javne bezbjednosti Doboj.  

| Doboj | Četvrtak, 20. maj 2010. | Opširnije