Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena, povodom Svjetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama, primiće sutra 25.11.2009. godine, predstavnike Centra za socijalni rad, Džender centra Vlade RS, Udruženja „Udružene žene" kao i predstavnike Helsinškog parlamenta građana. Prijem je organizovan kako bi se sumirali rezultati rada borbe protiv nasilja nad žena ali i istakla saradnja svih organizacija, koje se bave navdenom problematikom i Policije Republike Srpske. Konferencija za predstavnike medija predviđena je u 11:30 časova u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova RS ( Velika sala )

| Banja Luka | Utorak, 24. novembar 2009. | Opširnije


       Povodom krsne slave, Svetog Arhangela Mihaila, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje sutra, 21. novembra 2009. godine u Banjaluci sljedeće aktivnosti : 11:30   Slavski obred i pomen za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova             Republike Srpske koji su stradali u proteklom ratu u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice na Rebrovcu. 12:00   Polaganje vijenaca na spomen ploču u holu zgrade MUP-a RS (Bulevar Desanke             Maksimović br. 4.)               Vijence će položiti ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske               Stanislav Čađo, direktor policije RS Uroš Pena, predsjednik RS Rajko             Kuzmanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić,               predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke             Dragoljub Davidović, predstavnici Boračke organizacije RS i drugi zvaničnici              Republike Srpske.        Izjave za novinare planirane su nakon polaganja vijenaca.

| Banjaluka | Petak, 20. novembar 2009. | Opširnije


Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena sastaće se sutra, 19.11.2009. godine, u Istočnom Sarajevu sa direktorom Federalnog istražnog biroa ( FBI ) Robertom Milerom. Tema satanaka biće saradnja policije RS i američkog Federalnog istražnog biroa. Gospodin Miler boravi u zvaničnoj posjeti BiH , u okviru koje je planiran i navedeni sastanak. Izjeve za medije predviđene su za 17:15 časova, u Policijskoj stanici Istočno Sarajevo.

| Banja Luka | Srijeda, 18. novembar 2009. | Opširnije


       Povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila i Dana Visoke škole unutrašnjih poslova, u petak, 20. novembra 2009. godine u 11 časova u amfiteatru Uprave za policijsko obrazovanje (Bulevar Vojvode Živojina Mišića 10A) u Banjaluci svečano će biti promovisani diplomirani pravnici unutrašnjih poslova.                                                                    Na ovoj svečanosti, predstavnici Uprave za policijsko obrazovanje i ukrajinskog državnog univerziteta unutrašnjih poslova „Livivski“ potpisaće sporazum o naučno-stručnoj i poslovno-tehničkoj saradnji ove dvije obrazovne institucije. Svečanosti će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo, direktor policije Republike Srpske dr Uroš Pena, kao i brojne druge zvanice. Snimatelji će moći da zabilježe samu  svečanost, a izjave za novinare planirane su nakon ceremonije.

| Banjaluka | Srijeda, 18. novembar 2009. | Opširnije


Danas 18.11.2009.godine, u 11,00 časova, u sali CJB Trebinje, načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Trebinje Slado Ninković daće izjavu za novinare, u vezi sa aktivnostima kriminalističke policije na rasvjetljavanju i dokumentovanju pet KD Razbojništvo izvršenih, u prethodnom periodu, na području Trebinja.

| Trebinje | Srijeda, 18. novembar 2009. | Opširnije


U sklopu realizacije projekta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Rad policije u multietničkim zajednicama“, pripadnici Policijske stanice Banja Luka Lauš, sutra 18.11.2009.godine, susrešće se sa mještanima povratničke populacije banjolučkog naselja Srpske Toplice. Susret ima za cilj prevazilaženje razlika, očuvanje i jačanje povjerenja, kao i podizanje lične i imovinske bezbjednosti povratnika na viši nivo, te njihovo aktivno uključivanje u svakodnevne tokove života i rada. Druženju će prisutvovati i rukovodni radnici Policijske stanice Banja Luka Lauš, inspektori Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a pozivi su upućeni i predstavnicima mjesne zajednice i Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Srpskim Toplicama. Posjeta i druženje održaće se u prostorijama MZ Srpske Toplice, u srijedu, 18.novembra 2009.godine, sa početkom u 12:00 časova., nakon čega su u sportskoj sali mjesne Osnovne škole predviđene sportske aktivnosti. Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju ovom događaju.

| Banja Luka | Utorak, 17. novembar 2009. | Opširnije