Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Direktor policije Republike Srpske dr Uroš Pena i šef Policije Brčko distrikta Goran Lujić održaće sutra, 17. decembra 2009. godine u 9,30 časova u velikoj sali Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (Bulevar Desanke Maksimović br.7) u Banjaluci pres konferenciju povodom  akcija „Raduša“ i „Delfin“. Akcije „Raduša“ i „Delfin“ odnose se na dokazivanje neovlaštenog stavljanja u promet opojnih droga od strane organizovanih kriminalnih grupa na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Bijeljina i Policija Brčko distrikta U akcijama učestvuju pripadnici Uprave kriminalističke policije RS, centara javne bezbjednosti Bijeljina, Doboj, Banjaluka i Trebinje, Policije Brčko distrikta, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i Policijske uprave Čapljina.

| Banjaluka | Srijeda, 16. decembar 2009. | Opširnije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo i direktor policije RS dr Uroš Pena prisustvovaće sutra, 16. decembra 2009. godine u 11 časova okruglom stolu „Metodologija izgradnje sistema integriteta u institucijama Republike Srpske u suzbijanju korupcije“ koji će biti održan u amfiteatru Uprave za policijsko obrazovanje MUP RS (Bulevar  Vojvode Živojina Mišića 10a). Prva faza projekta „Metodologija izgradnje sistema integriteta u institucijama Republike Srpske u suzbijanju korupcije“ uspješno je završena i sastoji se u određivanju korupcionog skora, radi utvrđivanja stanja, analize aktivnosti na prevenciji, suzbijanju, sprečavanju i sankcionisanju korupcije u Ministarstrvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i stvaranju pretpostavki za donošenje tzv. plana integriteta MUP RS, kao sistemske interne i autonomne antikorupcijske mjere preventivnog karaktera.. U prilogu akta je program rada okruglog stola. Izjave za medije planirane su u 11,20 časova.

| Banjaluka | Utorak, 15. decembar 2009. | Opširnije


     Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetiće sutra, 11. decembra 2009. godine opštinu Bijeljinu i Brčko distrikt: -         U 11 časova ministar Čađo otvoriće nove prostorije Područnog odjeljenja civilne zaštite Bijeljina (bivši Sabirno-prodajni centar u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“). -         U 13 časova ministar Čađo sastaće sa gradonačelnikom Brčko distrikta Draganom Pajićem. Izjave za novinare planirane su  i u Bijeljini i nakon sastanka sa gradonačelnikom u Brčko distriktu.      

| Bijeljina | Četvrtak, 10. decembar 2009. | Opširnije


S obzirom na predstojeće praznične dane, koje često prati i upotreba pirotehničkih sredstava, pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje će, ovih dana, građanima dijeliti letke pod nazivnom «Petarde nisu igračke». Cilj je da se građani upoznaju sa neželjnim posljedicama koje mogu izazvati pirotehnička sredstva, te da se slavlje, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, u trenutku, može pretvoriti u tragediju. Plan podjele letaka: Trebinje - 11.12.2009.godine: 07,00-11,00 časova podjela letaka u školama i ispred OŠ Jovan Jovanović Zmaj 11,00 časova na gradskom trgu. U ostalim opštinama planirano je da promotivni materijal-leci budi dijeljeni u osnovnim i srednjim školama i to: Bileća - ponedjeljak, 14.12.2009.godine, Gacko- utorak 15.12.2009.godine, Nevesinje-srijeda 16.12.2009.godine, Berkovići-četvrtak 17.12.2009.godine, LJubinje petak - 18.12.2009.godine, Pozivamo medije da proprate ove aktivnosti. Izjava za medije, u Trebinju, planirana je za sutra 11.12.2009.godine, u 11,15 časova, na gradskom trgu.

| Trebinje | Četvrtak, 10. decembar 2009. | Opširnije


Pripadnici PS Doboj 1, 11.12.2009. godine u 09,00 časova, učenicima Ekonomske škole održaće predavanje na temu: „Ne postoji bezopasna pirotehnika“. Cilj ovog predavanja je da se učenici upozore na opasnosti i posljedice koje nastaju nezakonitom i nestručnom upotrebom pirotehničkih sredstava. S obzirom da je primjena petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, kao i nezakonita upotreba oružja naročito izražena u periodu novogodišnjih i božićnih praznika, MUP RS izradio je i promotivni letak koji će biti podijeljen učenicima i ostalim građanima, kako bi ih upozorili da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika. Pozivamo novinare da proprate navedene aktivnosti policije PS Doboj 1.

| Doboj | Četvrtak, 10. decembar 2009. | Opširnije


Povodom obilježavanja 09. decembra, Svjetskog dana borbe protiv korupcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je izradilo letak sa porukom – zaustavimo korupciju, koji će u toku dana biti distribuiran građanima u svim opštinama na području Centra. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju MUP RS provodi u okviru realizacije projekta Borba protiv korupcije, koji je pokrenut 2007. godine. Na području Istočnog Sarajeva kao i svih opština koje su u nadležnosti Centra, radnici policije će, pored svojih redovnih aktivnosti, građanima dijeliti pomenuti letak sa ciljem informisanja javnosti o načinu prijave korupcije. Pozivom na besplatan i zaštićen telefonski broj 051-219-300 građani mogu prijaviti koruptivne radnje i korumpirane pojedince, te se na taj način uključiti u borbu protiv korupcije. Pored navedenog broja, za prijavu korupcije možete koristiti i besplatan telefonski broj – 122.

| I.Sarajevo | Srijeda, 09. decembar 2009. | Opširnije