Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


     U okviru kampanje „122-Vaša policija“ koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje u Republici Srpskoj u saradnji sa EUPM-om, učenici drugih razreda banjalučkih osnovnih škola „Branko Ćopić“ i „Vuk Stefanović Karadžić“ posjetiće sutra, 10. aprila 2009. godine u 10 časova Upravu za policijsko obrazovanje u Banjaluci (Bulevar Živojina Mišića bb).      Tokom posjete, učenici će se upoznati sa načinom školovanja budućih policajaca, a prezentovaće im se oprema i sredstva koja se koriste u toku obuke policajaca. Cilj ove posjete, kao i same kampanje MUP-a RS je edukacija građana o pitanjima odgovornosti policije, s posebnim naglaskom na nastavak procesa jačanja komunikacije između građana i policije.             Izjave za novinare predviđene su oko 12 časova, nakon što polaznici 13. klase Policijske akademije za osnovce demonstriraju vježbe iz samoodbrane.  

| Banjaluka | Četvrtak, 09. april 2009. | Opširnije


U okviru Kampanje „Vaša policija-122“, koju MUP RS u saradnji sa EUPM-om  provodi na području RS,  dana 09.04. ove godine (četvrtak), u 13,00 časova, u SŠC „28.juni“ u Lukavici, Centar javne bezbjednosti I.Sarajevo organizuje javnu tribinu na temu „MLADI, DROGA, ALKOHOL“, kojoj će prisustvovati oko sto učenika prvih i drugih razreda srednjih škola.      Osim pripadnika policije, predavači će biti eminentni stručnjaci iz ove oblasti, gospođa Rada Radojković, profesor pedagogije i psihologije i doktor  Jelena Ninkov.  

| Lukavica | Srijeda, 08. april 2009. | Opširnije


  Centar javne bezbjednosti Doboj organizuje „Dan otvorenih vrata“ za učenike osnovnih škola sa područja opštine Doboj. Tokom posjete, pripadnici CJB Doboj prezentovaće dio opreme i materijalno-tehnička sredstva i nekoliko elemenata borilačkih vještina koje pripadnici službe javne bezbjednosti koriste prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka. Učinici će posjetiti prostorije Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, kako bi kroz druženje, najmlađu populaciju upoznali sa načinima rada i metodama djelovanja policije i ujedno uspostavili prijateljske odnosi između mladih i policije u cilju jačanja saradnje i unapređenja ukupne bezbjednosne situacije na području koje operativno pokriva CJB Doboj.             Navedene aktivnosti održaće se 08. aprila 2009. godine u krugu Policijske stanice za bezbejdnost saobraćaja Doboj sa početkom u 10 časova.                           Pozivamo predstavnike medija da proprate navedene aktivnosti Centra javne bezbjednosti Doboj.    

| Doboj | Utorak, 07. april 2009. | Opširnije


       Povodom Dana policije Republike Srpske, 4. aprila, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje sutra sljedeće aktivnosti u Banjaluci:   10:45   Parastos za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova             Republike Srpske koji su stradali u proteklom ratu biće služen u Rebrovačkoj                 crkvi u Banjaluci   11:15   Predavanje raporta predsjedniku Republike Srpske Rajku Kuzmanoviću ispred             zgrade MUP-a RS (Bulevar Desanke Maksimović br.3).             Zatim, slijedi polaganje vijenaca na spomen ploču u holu zgrade MUP-a RS.               Vijence će položiti ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske               Stanislav Čađo, direktor policije RS Uroš Pena, predsjednik RS Rajko             Kuzmanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić,               predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i drugi zvaničnici              Republike Srpske, kao i predstavnici Boračke organizacije RS. 12:00   Tehnički zbor MUP-a RS na Trgu Krajine                                                                                                        Izjave za novinare predviđene su nakon polaganja vijenaca ispred zgrade             MUP-a  RS.  

| Banjaluka | Petak, 03. april 2009. | Opširnije


Povodom Dana polcije Republike Srpske, 4. aprila, delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koju predvodi ministar Stanislav Čađo primiće sutra, 3. aprila u 12 časova u Palati predsjednika RS u Banjaluci, predsjednik Republike Rajko Kuzmanović.Ovom prilikom, predsjednik Kuzmanović unaprijediće načelnika Uprave za kriminalističku policiju Gojka Vasića u čin general inspektora, a Slađana Crkvenjaša iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo iz čina viši narednik u čin mlađi inspektor.      Nakon prijema kod predsjednika RS predvićene su izjave za novinare.

| Banjaluka | Četvrtak, 02. april 2009. | Opširnije


Povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, 03.04.2009. godine u 11,00 časova, sveštenik Srpske pravoslavne crkve služiće parastos poginulim pripadnicima policije Republike Srpske, a pripadnici CJB Doboj će na spomen obilježju ispred zgrade Centra položiti  cvijeće i minutom ćutnje odati počast poginulim pripadnicima policije Republike Srpske.             Polaganju vijenaca prisustvovaće i porodice poginulih pripadnika policije, kao i predstavnici Opštine Doboj, predstavnici Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Opštine Doboj i predstavnici Opštinske boračke organizacije Doboj. U sklopu kulturno-sportskih manifestacija planiranih povodom obilježavanja Dana policije MUP-a RS, na nivou CJB Doboj održaće se Turnir u malom fudbalu i Turnir u stono-tenisu, na kojim će učestvovati po 16 ekipa formiranih na nivou organizacionih jedinica iz sastava Centra.             Turnir u malom fudbalu održaće se na sportskom terenu Banja Vrućica, a Turnir u stono-tenisu u fiskulturnoj sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Tesliću. Oba takmičenja održaće se, 03.04.2009. godine sa početkom u 08,00 časova. Nakon finalnog takmičenja,  za tri prvoplasirane fudbalske ekipe biće uručeni pehari,  za tri prvoplasirane stonoteniske ekipe i najboljim pojedinicima  biće uručene diplome, a svim ekipama učesnicama biće dodijeljene zahvalnice za učešće na takmičenju.              Zahvalnice Turnira u malom fudbalu i stonoteniskog turnira biće uručene Opštini Teslić, načelniku opštine Teslić, ZTS „Banja Vrućica“ i OŠ „Vuk Karadžić“, koji su u organizaciji sportskog takmičenja pružili punu podršku PS Teslić, domaćinu ove sportske manifestacije.            

| Doboj | Četvrtak, 02. april 2009. | Opširnije