Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


     Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetiće sutra, 11. decembra 2009. godine opštinu Bijeljinu i Brčko distrikt: -         U 11 časova ministar Čađo otvoriće nove prostorije Područnog odjeljenja civilne zaštite Bijeljina (bivši Sabirno-prodajni centar u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“). -         U 13 časova ministar Čađo sastaće sa gradonačelnikom Brčko distrikta Draganom Pajićem. Izjave za novinare planirane su  i u Bijeljini i nakon sastanka sa gradonačelnikom u Brčko distriktu.      

| Bijeljina | Četvrtak, 10. decembar 2009. | Opširnije


S obzirom na predstojeće praznične dane, koje često prati i upotreba pirotehničkih sredstava, pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje će, ovih dana, građanima dijeliti letke pod nazivnom «Petarde nisu igračke». Cilj je da se građani upoznaju sa neželjnim posljedicama koje mogu izazvati pirotehnička sredstva, te da se slavlje, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, u trenutku, može pretvoriti u tragediju. Plan podjele letaka: Trebinje - 11.12.2009.godine: 07,00-11,00 časova podjela letaka u školama i ispred OŠ Jovan Jovanović Zmaj 11,00 časova na gradskom trgu. U ostalim opštinama planirano je da promotivni materijal-leci budi dijeljeni u osnovnim i srednjim školama i to: Bileća - ponedjeljak, 14.12.2009.godine, Gacko- utorak 15.12.2009.godine, Nevesinje-srijeda 16.12.2009.godine, Berkovići-četvrtak 17.12.2009.godine, LJubinje petak - 18.12.2009.godine, Pozivamo medije da proprate ove aktivnosti. Izjava za medije, u Trebinju, planirana je za sutra 11.12.2009.godine, u 11,15 časova, na gradskom trgu.

| Trebinje | Četvrtak, 10. decembar 2009. | Opširnije


Pripadnici PS Doboj 1, 11.12.2009. godine u 09,00 časova, učenicima Ekonomske škole održaće predavanje na temu: „Ne postoji bezopasna pirotehnika“. Cilj ovog predavanja je da se učenici upozore na opasnosti i posljedice koje nastaju nezakonitom i nestručnom upotrebom pirotehničkih sredstava. S obzirom da je primjena petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, kao i nezakonita upotreba oružja naročito izražena u periodu novogodišnjih i božićnih praznika, MUP RS izradio je i promotivni letak koji će biti podijeljen učenicima i ostalim građanima, kako bi ih upozorili da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika. Pozivamo novinare da proprate navedene aktivnosti policije PS Doboj 1.

| Doboj | Četvrtak, 10. decembar 2009. | Opširnije


Povodom obilježavanja 09. decembra, Svjetskog dana borbe protiv korupcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je izradilo letak sa porukom – zaustavimo korupciju, koji će u toku dana biti distribuiran građanima u svim opštinama na području Centra. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju MUP RS provodi u okviru realizacije projekta Borba protiv korupcije, koji je pokrenut 2007. godine. Na području Istočnog Sarajeva kao i svih opština koje su u nadležnosti Centra, radnici policije će, pored svojih redovnih aktivnosti, građanima dijeliti pomenuti letak sa ciljem informisanja javnosti o načinu prijave korupcije. Pozivom na besplatan i zaštićen telefonski broj 051-219-300 građani mogu prijaviti koruptivne radnje i korumpirane pojedince, te se na taj način uključiti u borbu protiv korupcije. Pored navedenog broja, za prijavu korupcije možete koristiti i besplatan telefonski broj – 122.

| I.Sarajevo | Srijeda, 09. decembar 2009. | Opširnije


Povodom 09. decembra Svjetskog dana borbe protiv korupcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske izradilo je promotivni materijal - letak s ciljem informisanja građana o načinu prijava korupcije. Na području Istočne Hercegovine, policajci CJB Trebinje će, danas, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, građanima dijeliti letak pod nazivom «Zaustavimo korupciju – pozovi 051/219-300» Pozivom na ovaj besplatan i zaštićen telefonski broj građani mogu prijaviti koruptivne radnje i korumpirane pojedince i na taj način uključiti se u borbu protiv korupcije – štetne društvene pojave koja urušava osnovne društvene vrijednosti. Takođe, za prijavu korupcije, pored broja 051/219-300, možete koristiti i broj 122 koji je takođe besplatan kao i samo za to otvoreni E-mail korupcija@mup.vladars.net.

| Trebinje | Srijeda, 09. decembar 2009. | Opširnije


Direktor policije RS Uroš Pena, zajedno sa načelnicima uprava uniformisane i kriminalističke policije, kao i rukovodnim radnicima CJB Banja Luka, učestovaće, u aktivnostima povodom Svjetskog dana borbe protiv korupcije. U Banja Luci, ispred Robne kuće Boska, dana 09.12.2009. godine u 11 časova rukovodioci Policije RS, predstaviće promotivni materijal MUP-a RS u borbi protiv korupcije i aktivno iskazati spremnost policije protiv svih oblika kriminalnih radnji. Izjave za medije planirane su u toku navedenih aktivnosti.

| Banja Luka | Utorak, 08. decembar 2009. | Opširnije