Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција кодног назива „Чак“

| Бањалука | Понедељак, 28. април 2014.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Бања Лука, у јутарњим часовима, кренули су са реализацијом акције кодног назива „Чак“ која је резултат вишемјесечне истраге спроведене у координацији са Окружним тужилаштвом Бања Лука.

Акција је усмјерена на откривање и документовање кривичних дјела зеленаштва, изнуде и прања новца, извршених на подручју Града Бања Лука, од октобра 2010. године до јануара 2014. године, којом приликом је остварена материјална корист преко 100.000,00 КМ на штету за сада седамнаест лица.

Приликом реализације наведене акције, извршене је  претрес куће, помоћних објеката, станбене зграде у изградњи и путничког возила власништво З.Ш. (1953. годиште) као и стана власништво М.М. ( 1975 годиште)  оба из Бања Лука, гдје су пронађени ватрено оружје, пушка, пиштољ, са више комада метака различитог калибра, разна документација која доказује извршење наведених кривичних дјела, предмети који су узимани ради наплате мјесечне камате, више мобилних телефона са припадајућим сим картицама.

Наведена лица су лишена слободе и након завршене криминалистичке обраде према њима ће се даље мјере и радње предузимати по инструкцији поступајућег тужиоца. 

Акција ће се наставити и у наредном периоду, а ЦЈБ Бања Лука позива грађане који су били оштећени кривичним дјелима на сличан начин да се обрате у најближу полицијску станицу или пријаве позивом на број телефона 122, како би се утврдило стварни број оштећенх лица.