Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљена три разбојништва, четири тешке крађе, а два лица лишена слободе

| И.Сарајево | Уторак, 13. мај 2014.

  Полицијски службеници Центра јавне безбједности Источно Сарајеволишили су слободе два лица, М.К. и В.П. из Пала, због основа сумње да су починили три кривична дјела разбојништва и то разбојништво у бензинској пумпи „Нестро“ у Хан Дервенти  и једној продавници у Палама, те четири тешке крађе од чега су у питању три крађе путничких моторних возила „Голф А2“ (од чега једно на подручју Кантона Сарајево) и једно кривично дјело „Оштећење туђе ствари“. За трећим лицем, настањеним на подручју Кантона Срајево полиција још увијек трага.

Постоје основи сумње да су именовани као организована криминална група од децембра 2013.године до маја ове године на подручју Пала и И.Сарајева, на изразито дрзак и безобзиран начин, маскирани, уз уоптребу силе и ватреног оружја, починили наведена кривична дјела, те да су још од раније позната полицији. Укупна материјална штета причињена извршењем ових кривичних дјела износи 20.000,00 КМ.

Током вишемјесечне истраге у циљу расвјетљавања ових кривичних дјела, пронађена су отуђена возила, извршено је више претреса на више ликације гдје је пронађено оружје и муниција, као и премети који су кориштени за извршење наведених кривичних дјела (фантомке, рукавице, комбинезони и мобилни телефони), те биолошки трагови који повезују ова лица са извршењем кривичних дјела.

Лица ће данас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата Окружном тужилаштву у И.Сарајеву на даљи рад и поступање.