Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвјетљено више кривичних дјела почињених на подручју ЦЈБ Приједор

| Приједор | Петак, 06. март 2015.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Приједор су извршили криминалистичку обраду више лица, због постојања oснова сумње да су починили кривично дјело. Том приликом су лица Т.А. и К.З. из Козарске Дубице признали извршење кривичног дјела „Тешка крађа“, које је почињено дана 23.02.2015. године над трговачком радњом у мјесту Међувође. Са осумњиченим лицима извршено је показивање лица мјеста, а извршено је и одузимање предмета који потичу из кривичног дјела.

Током криминалистичке обраде, лице П.М. из Новог Града признало је извршење кривичног дјела „Тешка крађа“ које је почињено дана 23.02.2015. године над трговачком радњом у мјесту Доњи Агићи, ком приликом је отуђена одређена количина цигарета. 

О наведеном је обавјештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука. По комплетирању предмета, против лица слиједи подношење извјештаја надлежном тужилаштву за почињена кривична дјела.

Дана 23.02.2015. године полицијски службеници ЦЈБ Приједор су на извршењу кривичног дјела „Тешка крађа“ у Приједору, затекли и лишили слободе лице Б.А. из Козарца. Уз сагланост дежурног тужиоца ОТ Бања Лука и на основу Наредбе Суда у Приједору, извршен је претрес стана и других просторија које користи осумњичени, том приликом је пронађена и одузета полуаутоматска пушка и одређена количина муниције различитог калибра. Криминалистичком обрадом осумњичени Б.А. је признао извршење кривичних дјела које му се стављају на терет.

По комплетирању предмета против Б.А. ће бити поднешен извјештај за кривично дјело „Тешка крађа у покушају“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“. Против лица М.Б. из Приједора биће достављен извјештај за почињено кривично дјело „Тешка крађа у покушају“, јер је лицу Б.А. обезбједило алат и транспорт до мјеста извршења кривичног дјела, те самим тим учествовао у извршењу.

Укупна материјална штета која је причињена извршењем горе наведених кривичних дјела износи око 5.000,00 КМ.