Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За два дана евидентиранa 82 почињенa прекршаја

| Зворник | Понедељак, 12. фебруар 2018.

На подручју Полицијске управе Зворник, од 09.02. до 11.02.2018. године реализована је републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола у организму.
Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 258 учесника у саобраћају, од којих су 82 санкционисана. Од укупног броја контролисаних, 207 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 34 возача и једног пјешака утврђено присуство алкохола у организму.
Код три (3) возача утврђено је присуство алкохола преко 1,5 г/кг, који су лишени слободе и задржани до истрежњења или опоравка.  Поред тога, евидентирано је и 48 осталих прекршаја.
На основу Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, за возаче који управљају возилом са концентрацијом алкохола у крвивећом од 0,3- 0,8 г/кг предвиђена је новчана казна у износу од 50,00 КМ и више, са концентрацијом алкохола већом од 0,8-1,5 г/кг новчана казна износи 100 КМ и више, а преко 1,5 гр/кг од 400 КМ и више.
Полицијска управа Зворник апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе, али и друге учесникеу саобраћају.