Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

СЗП обмањују јавност

| Бања Лука | Сриједа, 18. април 2018.

У циљу објективног информисања јавности, Министарство унутрашњих послова Републике Српске демантује неистините наводе из саопштења Српске демократске странке (СДС) „Драган Лукач не говори истину!“ објављеног 18. априла 2018. године у средствима јавног информисања и изјаве потпредсједника Народног демократског покрета (НДП) Здравка Крсмановића објављене истог дана.

Наиме, у саопштењу СДС-а се наводи „Подсјећамо министра Лукача да ниједан званичник Српске демократске странке није нити једном рекао да је смрт Давида Драгичевића убиство.“

Подсјећамо да је 26. марта 2018. године министар безбједности, члан СДС-а, присуствовао скупу на Тргу Крајине у Бањалуци.         

Опет подсјећамо да је 28. марта 2018. године на конференцији за новинаре у Сарајеву, министар безбједности, члан СДС-а, изјавио да је „ријеч о убиству Драгичевића“.

Такође, СДС у саопштењу од 31. марта 2018. године је још једном случај смрти Давида Драгичевића оквалификовао као кривично дјело „Убиство“.

Прејудицирање и лажно извјештавање се наставља изјавом потпредсједника НДП-а Здравка Крсмановића објављеном 18. априла 2018. године, који прије завршетка истраге говори о „убиству“, „подметању доказа“ и „лажним извјештајима о смрти“.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске осуђује све овакве наводе и покушаје манипулације јавности, који имају за циљ да створе притисак на рад надлежних институција, те да ширењем неистина створе тензије у Републици Српској.

Подсјећамо, да Министарство унутрашњих послова Репбулике Српске у сарадњи са надлежним тужилаштвом обавља послове у складу са позитивним законским прописима Репбулике Српске.