Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Задовољавајуће стање безбједности

| Фоча | Понедељак, 23. април 2018.

У Полицијској управи Фоча, данас 23.04.2018. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за протекла три мјесеца 2018. године. Конференцији су присуствовали замјеник начелника Полицијске управе Васиљевић Раденко и начелник Одјељења криминалистичке полиције Томовић Душко.

Уводним излагањем присутнима се обратио замјеник начелника Васиљевић који је истакао да у прва три мјесеца 2018. године смањење броја кривичних дјела, те да није било тежих кривичних дјела, као и да је смањење броја саобраћајних незгода за 15,55 %. Васиљевић је истакао да се у посматраном периоду у односу на упоредни период претходне године биљежи повећање броја нарушавања јавног реда и мира за 12,12 %, односно да је у прва три мјесеца евидентирано 37 нарушавања, док је у истом периоду 2017.године било 33 нарушавања јавног реда и мира, а дошло је до повећање броја прекршаја за 14,29%, док није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Број саобраћајних незгода је смањен за 15,55%, док у посматраном периоду није било саобраћајних незгода са погинулим лицима. Структура саобраћајних незгода је повољнија тако да за прва три мјесеце имаjу три лица тешко повређена(у 2017.години шест лица), а 12 лице лакше повријеђено, док погинулих лица није било. Захваљујући константним активностима полицијских службеника из саобраћаја је искључено 114 возача, од тога 96 возача је искључено због вожње под утицајем алкохола, 8 возача искључено је због управљања моторним возилом прије стицања права.

Начелник Томовић је истакао да је смањење броја евидентираних кривичних дјела за 3,51 %. У посматраном периоду забиљежено је 55 кривичних дјела, док је у 2017.години у истом периоду забиљежено 57 кривичних дјела, од којих је 20 по непознатом извршиоцу, а расветљено је 15 кривичних дјела. Надлежним тужилаштвима поднесено је 48 Извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 53 лица. Начелник је навео да није било кривичних дјела која би својим посљедицама изазвало веће узнемирење јавности, тако да је по тим параметрима стање безбједности задовољавајуће.