Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Обавјештења грађанима о мјерама за вријеме посјете руске делегације

| Бања Лука | Понедељак, 23. април 2018.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске  подсјећа грађане Бањалуке да ће поводом посјете Републици Српској, делегације Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације на челу са предсједницом Валентином Матвијенко, у уторак 24. априла 2018. године важити посебан режим кретања возила на подручју Града Бања Лука. Такође, позивамо грађане, који буду пратили свечани дочек руске делегације у центру града,  да се придржавају упутстава Министарства и других институција које учествују у св организацији посјете руске делегације, те наредби полицијских службеника на терену.

У склопу мјера безбједности, у уторак 24. априла, у временском периоду од 10,00 до 12,00 часова, извршиће се потпуна обустава саобраћаја у Видовданској улици, од раскрснице са улицом Вука Караџића до раскрснице исте улице са улицом Милана Тепића; у улици Книнска на дијелу од раскрснице исте улице са улицом Видовданска и Милана Тепића до раскрснице са Булеваром Цара Душана и у улици Марије Бурсаћ, од раскрснице исте улице са улицом Краља Петра Првог Карађорђевића до раскрснице са улицом Јована Дучића.

Такође, у временском периоду од 09,00 до 17,00 часова извршиће се потпуна обустава саобраћаја у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од раскрснице исте улице са Булеваром Цара Душана до раскрснице са улицом Олимпијских побједника и дијелу улице Младена Стојановића, на дијелу од раскрснице са улицом Олимпијских побједника до раскрснице исте улице са улицом Милана Радмана.

С тим у вези, Због измјена режима саобраћаја, грађанима савјетујемо да, колико су у могућности, избјегавају кретање путним правцима и у улицама у центру града.

 

Такође, на горе наведеној траси кретања делегације, у поменутим временским интервалима биће ограничено и кретање других учесника у саобраћају укључујући бициклисте и пјешаке. Aпелујемо на грађане да на тој траси пута не остављају паркирана возила. 

Грађанима савјетујемо да у уторак избјегавају кретање поменутом трасом и ужим центром града, због тога што ће велики број саобраћајница бити затворен за саобраћај и ограничено кретање пјешака.