Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Продужен рок за замјену неважећег оружног листа до 31. децембра текуће године

| Приједор | Сриједа, 25. април 2018.

Полицијска управа Приједор обавјештава грађане који посједују оружје за личну безбједност (пиштоље и револвере), а који у претходном периоду нису замјенили неважеће оружне листове, да је дана 24.04.2018. године ступио на снагу Закона о измјенама Закона о оружју и муницији.

Законом о измјенама Закона о оружју и муницији, предвиђено је да је нови рок за замјену истеклих оружних листова власницима оружја за личну безбједност 31. децембар 2018. године.

Власници оружја за личну безбједност који на дан ступања на снагу овог закона држе оружје на основу оружног листа коме је  истекао  рок важења, обавезни су да до 31.12.2018. године, поднесу захтјев за издавање новог оружног листа уз испуњеност општих и посебних услова прописаних законом. Они грађани који у предвиђеном року поднесу захтјев односно изврше замјену неважећих оружних листова неће бити прекршајно санкционисани.

Полицијска управа Приједор апелује на све грађане који су пропустили претходне законске рокове, да у наведеном року изврше замјену неважећих оружних листова, те на тај начин избјегну санкционисање због почињеног прекршаја.