Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Новим Законом продужен рок за замјену оружних листова

| Градишка | Четвртак, 26. април 2018.

Полицијска управа Градишка обавјештава грађане да је 24.04.2018. године на снагу ступио Закон о измјенама Закона о оружју и муницији Републике Српске којим је прописано да су власници оружја за личну безбједност (пиштољи и револвери) обавезни да до 31. децембра 2018. године поднесу захтјев за издавање новог оружног листа којем је истекао рок важности.

Основни циљ доношења оваквих измјена Закона, јесте да се власницима оружја омогући да, уколико су пропустили досадашње рокове за замјену неважећих оружних листова, а желе да задрже оружје за личну безбједност, омогући да изврше замјену, а не да буду прекршајно санкционисани.

Власници оружја, уз захтјев за замјену оружног листа (због истека рока важности)дужни су приложити сљедеће: фотокопију личне карте, увјерење о невођењу кривичног поступка, увјерење о невођењу прекршајног поступка, 30,00 КМ републичке административне таксе, доказ о уплаћеној накнади за образац оружног листа у износу од 20,00 КМ и оружни лист чији је рок важности истекао.

Оружни лист за оружје за личну безбједост издаје се са роком важења од десет година, а за лица старија од 65 година живота издаје се са трајним вађењем.