Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током три сата „Dual“ евидентирао прекршаје за 84 казнена бода и 57 мјесеци забране

| Приједор | Четвртак, 26. април 2018.

На магистралним путевима на подручју Полицијске управе Приједор, од 21.04.2018. године траје контрола саобраћаја са „Dual“ радарским системом за контролу брзине кретања моторних возила, без заустављања од стране полицијских службеника.

Током кориштења радарског система на магистралном путу М-14 Козарска Дубица-Доња Градина, у мјесту Драксенић, у трајању од само три сата, „Dual“ је евидентирао 1100 пролазака возила колико је у овом временском периоду прошло дионицом магистралног пута на којем је вршена контрола.

Том приликом за евидентиране прекршаје прекорачења брзине кретања у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, поред новчане казне, предвиђено је изрицање 84 казнена бода и 57 мјесеци забране управљања возилом.

Подсјећамо да је „Dual“ радарски систем који мјери брзину кретања возила у више саобраћајних трака у оба правца, као и на удаљености од 500 метара. Овај уређај функционише у свим временским приликама, а посебан ефекат постиже у ноћним условима.

Полицијска управа Приједор апелује на грађане да поштују саобраћајне прописе и правила, посебно када су у питању ограничења брзине кретања.