Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Потписан уговор којим се омогућава смјештање Полицијске станице Вишеград у центар општине

| Вишеград | Четвртак, 26. април 2018.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписали су данас у Вишеграду уговор о замјени непокретности, чиме ће бити омогућено смјештање Полицијске станице Вишеград у центар општине.

Министар Лукач истакао је да ће отварање полицијске станице у средишту Вишеграда бити од великог значаја за рад полицијских службеника који ће од сада моћи брже иефикасније да дјелују на заштити грађана и њихове имовине.

Сарадња са општином Вишеград је на веома високом нивоу, захваљујући начелнику и његовим сарадницима који разумију потребе града и грађана и потребе функционисања полиције у овом граду, додао је министар Лукач.

Министар Лукач се осврнуо и на безбједносну ситуацију у Вишеграду, те је оцијенио као веома добру, с обзиром на чињеницу да није било евидентираних тежих кривичних дјелаили случајева који би у већој мјери узнемирили грађане.

Начелник Ђуревић је рекао да је општина препустила зграду у којој је раније била Министарству и помогла реновирање одређених просторија, а да је заузврат добила објекат које је користила Полицијска станица Вишеград.