Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана едукативна предавања о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа

| Зворник | Сриједа, 30. мај 2018.

 У склопу реализације Плана превентивних активности на сузбијању малољетничког преступништва у основним и средњим школама у Републици Српској, полицијски службеници Полицијске управе Зворник, 30.05.2018. године у Техничком школском центру Зворник, за ученике средње школе, одржали су едукативно предавање на тему „Едукација о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа“.
Циљ поменутих предавања јесте да се ученицима укаже на опасности са којима се могу сусрести уколико неправилно употребљавају друштвене мреже,али и на који начин да правилно користе „фејсбук“ и заштите свој профил како не би дошло до одређених негативности и злоупотреба од стране других лица.
Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са организовањем едукативних предавања за ученике основних и средњих школа на територији коју оперативно покрива ПУ Зворник,а све са циљем спречавања и сузбијања малољетничке делинквенције и других асоцијалних понашања.
Прилика је искориштена да се ученици подсјете да сваку злоупотребу на друштвеним мрежама могу пријавити на бесплатан број телефона „122“, како би полицијски службеници предузели мјере и радње из своје надлежности.