Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Два лица лишена слободе због тешке крађе новца и златног накита у вриједности преко 200.000 КМ

| Бијељина | Сриједа, 27. јун 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина  лишили  су слободе  два лица  и то В. К. (1981) и Д. Б. (1969) и Лопара  због почињеног кривичног дјела „Тешка крађа“, почињеног на штету Љ.С. из мјеста Мачковац, општина Лопаре. 
Наиме, Полицијској управи Бијељина 18.06.2018.године обратио се оштећени Љ.С. и пријавио да је у задњих тридесет дана док је исти боравио у иностранству , од стране НН лица или више њих  извршена провала у његову кућу у мјесту Мачковац, општина Лопаре којом приликом је  извршена преметачина у кући  и помоћним  објектима те отуђена већа количина новца у разним  апоенима и валутама  као и златни накит , те да је оштећен у износу већем од 200.000  КМ.

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина предузимањем низа оперативних и истражних мјера и радњи, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, пронашли 26.06.2018. године  и слободе лишили  лица В.К. и Д. Б.  из Лопара који су у току криминалистичке обраде  признали да су извршили кривично дјело Тешке крађе, а пронађен је и дио новца који потиче из кривичног дјела.
Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина заједно са Окружним јавним тужилаштвом Бијељина, предузима све потребне мјере и радње у циљу утврђивања и документовања кривичног дјела Tешке крађе и  кривичног дјела Помагање.Лица ће уз извјештај бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.