Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Служење парастоса и полагање вијенаца у част погинулих и несталих припадника Центра јавне безбједности Бања Лука

| Бања Лука | Петак, 21. септембар 2018.


Служењем парастоса, полагањем вијенаца и паљењем свијећа на спомен плочи, данас 21.9.2018. године, испред Полицијске управе Бања Лукаобиљежено је сјећање на ратна дејства Посебне јединице полиције Центра јавне безбједности Бања Лука из септембра 1995. године, а минутом ћутања одата је почаст погинулим и несталим припадницима Полиције Републике Српске у протеклом Одбрамбено- отаџбинском рату.

Вијенце је име у Борачке организације Центра јавне безбједности Бања Лука, положили су комаданти чете Посебне јединице полиције, Бошко Панџа и Илија Ћибић, те делегације Борачке организације Града Бања Лука и делегација Града Бања Луке. Овом свечаном чину су присуствовали и чланови породица погинулих и несталих бораца и велики број колега који су на спомен обиљежје  положили цвијеће и запалили свијеће.

 Обиљежавање сјећања на ратна дејства Посебне јединице полиције Центра јавне безбједности Бања Лука из септембра 1995. године прешло је у традицију са циљем да се њихова жртва за слободу Републике Српске никада не заборави.