Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због напада на службена лица у вршењу службене дужности

| Модрича | Петак, 21. септембар 2018.

 

            Полицијски службеници Полицијске станице Модрича, 20.09.2018. године, лишили су слободе лице И.Б. (1952)са подручја општине Модрича, због основа сумње да је исти дан напало службена лица у вршењу службене дужности.

            Наведено лице је истог дана око 18,30 часова, Полицијској станици Модрича пријавило дa је између њега и члана породице, односно лица Ј.Б. дошло до одређених несугласица. По пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Модрича који су након обављеног разговора са лицем Ј.Б. отишли до породичне куће пријавитеља. Доласком пред кућу пријавитеља, патрола полиције  је покуцала и представила се, а потом је лице И.Б. из унутрашњости, са ватреним оружјем пуцало кроз улазна врата породичне куће, након чега су се полицијски службеници удаљили на безбједно мјесто. Након наведеног,  лице И.Б. је изашло испред куће те је испалило још два хица у непознатом правцу, а  потом је уз употребу средстава за везивање лишено слободе.

            Узвршен је увиђај, приликом чега је пронађен и одузет пушкомираљез са два оквира са муницијом.

            Извршеним алкотестирањем код лица И.Б. је утврђено присуство алкохола у организму од 1,39 g/kg..

            Наведено лице ће данас уз Извјештај о  извршеном кривичном дјелу „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ и кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.