Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

До сада највеће интересовање ученика за школску соабраћајну секцију у Броду

| Добој | Петак, 21. септембар 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице Брод,  20.09.2018. године, формирали су школску саобраћајну секцију са до сада највећим интересовањем ученика (46).

Током ове школске године, полицијски службеници су отишли корак даље, на начин да су Основној  школи „Свети Сава“  у Броду, обезбједили и оспособили уређај који даје симулацију вожње у градским саобраћајним условима. Наиме на уређају постоје команде као у возилу (квачило, кочница и гас), волан, показивач правца и мјењач, те испред њих на екрану путем рачунара преноси се стварна саобраћајна ситуација која влада у градским условима саобраћаја у којим ученици учествују као возачи моторног возила.

Поводом  реализације акције ,,Заштитимо дјецу у саобраћају“, дана 12.9.2018. године, помоћник командира Жељко Шаиновић је у ОШ Свети Сава у Броду, спровео тестирање из познавања саобраћајних прописа и управљања бициклом на полигону спретности, у циљу попуњавања  саобраћајне секције са новим члановима. Кроз тестирања је прошло око 150  ученика четвртих и петих разреда.

Такође, поводом  реализације наведене акције, 19. и 20.09.2018. године, за око 160 ученика нижих разреда наведене школе, одржали су и предавања на тему безбједног и правилног учешћа дјеце у саобраћају.