Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

ПУ Требиње евидентирала и исти дан расвјетлила четири кривична дјела

| Требиње | Понедељак, 24. септембар 2018.

 

 

Полицијска управа Требиње је 23. септембра 2018. године, евидентирала четири кривична дјела, која су након неколико сати расвјетљена.

Полицијска станица Требиње је запримила пријаве о почињеним кривичним дјелима: два кривична дјела „Крађа“ и једно „Лажно представљање“, док је Полицијска станица Гацко запримила пријаву о почињеном кривичном дјелу „Тјелесна повреда“.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су након запримања пријаве о отуђењу путничког аутомобила марке „Zastava“, тип „Yugo“, предузели низ истражних мјера и радњи које су након три сата резултовале проналажењем путничког аутомобила са починиоцима кривичног дјела у њему. Ријеч је о лицима иницијала Н.К. (1998) и О.Н. (1998).

Полицијска станица Требиње је од два лица запримила пријаву да им је једно непознато лице у Градском парку пришло и представило се као инспектор криминалистичке полиције, те им затражило да покажу садржај својих џепова, након чега им је узело одређену количину новца уз изговор да је новчаница фалсификована. Радећи на терену полицијски службеници су стекли основ сумње да је починилац кривичних дјела „Крађа“ и „Лажно представљање“ лице иницијала М.М. (2000).

Полицијска станица Гацко је запримила пријаву о физичком нападу на једно лице од стране њему непознатог лица. Након прикупљених оперативних сазнања полицијски службеници су стекли основ сумње да је извршилац кривичног дјела „Тјелесна повреда“ лице иницијала М.Б. (1995).

Након документовања предмета, против свих наведених лица ће Окружном јавном тужилаштву у Требињу бити достављени извјештаји о почињеном кривичном дјелу.