Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Хиротонија и устоличење владике Димитрија протекла без безбједносних инцидената

| Требиње | Понедељак, 24. септембар 2018.

 

 

У Саборном храму Светог преображења Господњег у Требињу, 23. септембра 2018. године, његова светост патријарх Иринеј предводио је Свету архијерејску литургију током које је у трон епископа захумско-херцеговачког и приморског уведен архимандрит Димитрије.

Хиротонији и устоличењу владике Димитрија поред бројних других епископа из Српске православне цркве, присуствовали су и највећи званичници осталих вјероисповјести као и бројне личности из политичког и јавног живота Републике Српске и Републике Србије. Устоличињу су присуствовали и предсједник Републике Српске, Милорад Додик заједно са предсједницом Владе РС, Жељком Цвијановић.

Полицијска управа Требиње је ангажовала адекватан број полицијских службеника који су својим трудом и залагањем извршили успјешно обезбјеђење свих штићених личности које су боравиле на територији ове Управе како због присуствовања устоличењу владике Димитрија тако и због одржавања предизборних скупова за предстојеће изборе 07. октобра 2018. године.

Устоличење владике Димитрија је протекло у најбољем реду, а полицијски службеници ове Управе су још једном доказали да стоје на услузи грађанима, те, да могу да одговоре на све безбједносне изазове.