Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током ванредног техничког прегледа аутобуса којима се превозе ученици код 92,59% утврђена техничка исправност

| Добој | Петак, 28. септембар 2018.


Настављајући са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, су током мјесеца септембра текуће године спровели двије акције појачане контроле аутобуса којима се врши јавни превоз путника, са посебним акцентом на контролу аутобуса којима се врши организовани превоз ученика.

Током акције укупно је контролисано 28 аутобуса од којих је 27  упућено на ванредни технички преглед, гдје је за два аутобуса утврђена техничка неисправност, док се један возач одбио да изврши ванредни технички преглед аутобуса. Технички неисправни аутобуси су искључени из саобраћаја док су возачима издати прекршајни налози.

Такође у једном случају је утврђена одговорност правног и одговорног лица у правном лицу те ће исти такође бити санкционисани.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој су током мјесеца августа текуће године  одржали састанак са превозницима који се баве јавним превозом путника на подручју града Добоја,  те су им том приликом сугерисали да своје аутобусе припреме за почетак школске године, а што је показало да су наведене превентивне акивности полицијских службеника дале веома добре резултате.

Аплеујемо на грађане, возаче моторних возила, да провјере исправност својих возила те да све уочене неправилности благовремено отклоне, како би своју безбједност и безбједност осталих учесника у саобраћају  подигли на што већи ниво.