Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Лава“ резултирала проналаском опојне дроге и спровођењем лица

| Бања Лука | Субота, 29. септембар 2018.

 

     Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 28.09.2018. године, реализовали су акцију кодног назива „Лава“ која је резултат вишемјесечних активности под надзором Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, усмјерених на спријечавање и откривање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога.

        У акцији је саслушано више лица, а лишен је слободе Г.Д.(1965) из Бања Луке, осумњичен да је у претходном периоду, на подручју града Бање Луке, неовлашћено набављао, држао и продавао супстанце и апарате који су проглашени за опојне дроге.

       На основу наредбе надлежног суда, истог дана у Бањој Луци, извршен је претрес стана и других просторија које користи осумњичени и том приликом је пронађено и одузето више паковања зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, вага за прецизно мјерење, те други предмети погодни за паковање, конзумирање и даљу дистрибуцију опојних дрога.

     Осумњичени, Г.Д. ће, 29.09.2018. године, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ бити спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бања Лука, на даље поступање из њихове надлежности.