Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Висок коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела на подручју ПУ Источно Сарајево

| Источно Сарајево | Понедељак, 26. новембар 2018.

      У Полицијској управи Источно Сарајево данас је одржана редовна прес конференцијао резултатима рада за мјесец октобар текуће године. Новинарима се обратио начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац и замјеник начелника Игор Кушић.
      Начелник Шеховац стање безбједности на подручју ПУ Источно Сарајево оцијенио је као задовољавајуће, како у области криминалитета, јавног реда и мира, тако и у области стања безбједности саобраћаја.
      Такође, начелник истиче да су протекли мјесец обиљежили су општи избори у БиХ, који су протекли без већих инцидената, али наглашава да предстоји период туристичке сезоне на Јахорини, те да ће ПУ Источно Сарајево са осталим организационим јединицама МУП-а Републике Српске предузети све неопходне мјере и радње како би зимска туристичка сезона протекла безбједно.
      Замјеник Кушић  истакао је да је у извјештајним периоду евидентирано 64 кривичних дјела, поднесено 56 извјештаја о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву, против 53 лица. Од укупног броја кривичних дјела, највећи број, чак 43, је области општег криминалтета, седам кривичних дјела из области привредног криминалитета, 10 кривичних дјела из области безбједности јавног саобраћаја, два кривична дјела из области опојних дрога, док су регистрована два кривична дјела  „Кријумчарење људи“ из КЗ БиХ.
      Из области јавног реда и мира у октобру је је евидентирано 36 нарушавања јавног реда и мира, а нарушавања у већем обиму, у којем би очествовало пет или више лица, није било.
      Догодило се 87саобраћајних незгода, од којих ниједна за посљедицу није имала смртно страдало  лице,  док је регистровано седам саобраћајних незгода са тешким тјелесним повредама лица, 11 са лакшим и 69 незгоде са мањом материјалном штетом.
      Евидентирано је 2.297  прекршаја, док је из саобраћаја искључено 103 возача и 56 возила. Укупно је санкционисано 2.120 учесника у саобраћају.