Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе одмах по извршењу кривичног дјела „Крађа“

| Мркоњић Град | Понедељак, 26. новембар 2018.

       Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, на лицу мјеста извршења кривичног дјела, идентификовали су и лишили слободе лице иницијала С.Љ. (1995.) из Мркоњић Града, осумњичено да је извршило кривично дјело „Крађа“.
     Наиме, Полицијској станици Мркоњић Град, 26.11.2018. године, око 00,25 часова, радница у Салону игара, приватно власништво, у улици Његошева број 3, општина Мркоњић Град, пријавила је да је непознато лицеискористило њену непажњу, те са шанка отуђило новчаник у којем се налазио новац од пазара. Полицијски службеници ПУ Мркоњић Град су одмах по сазнању да је извршено кривично дјело, на лицу мјеста извршења кривичног дјела идентификовали и лишили слободе осумњичено лице С.Љ., од којег су уз потврду привремено одузели новчаник и новац, који ће послужити као докази у кривичном поступку. Овом приликом оштећеном лицу, према његовој изјави, причињена је материјална штета у износу од око 840,00 КМ.
       О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело „Крађа“.