Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

У акцији појачане контроле учествовања у саобраћају пјешака и бициклиста издато 175 прекршајних налога

| Приједор | Понедељак, 03. децембар 2018.

      Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, у временском периоду од  15.11. до 30.11.2018. године, реализовали су акцију појачане контроле учествовања у саобраћају пјешака и бициклиста.
      У току спровођења акције од стране полицијских службеника Полицијске управе Приједор укупно је контролисан 131 пјешак, од чега су 94 пјешака санкционисана. Укупан број контролисаних бициклиста је 110, од чега је укупно 81 бициклиста санкционисан. Због не кориштења свјетлоодбојног прслука или ретрорефлектујуће опреме укупно је санкционисано 70 пјешака и бициклиста, док је због учествовања у саобраћају под дејством алкохола санкционисано шест лица из ове категорије учесника у саобраћају. Од стране полицијских службеника Полицијске управе Приједор у току спровођења ове акције издато је укупно 175 прекршајних налога.
      Репресивне активности имале су за циљ стварно повећање броја пјешака и бициклиста који поштују саобраћајне прописе, са посебним акцентом на кориштење свјетлоодбојног прслука, односно ретрорефлектујуће опреме, посједовање и коришћење уређаја за освјетљавање бицикла, те са друге стране смањење броја пјешака и бициклиста који учествују у саобраћају под дејством забрањене концетрације алкохола у организму.
      Полицијска управа Приједор апелује на пјешаке и бициклисте да приликом учествовања у саобраћају се придржавају прописаних правила и прописа,
те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.