Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Надлежном тужилаштву поднесен извјештај против тридесетпетогодишњакиње због четрнаест кривчних дјела

| Бања Лука | Четвртак, 20. децембар 2018.

     Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 20.12.2018. године, Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, поднијели су извјештај против бањалучанке М.Г., за укупно извршених четрнаест кривичних дјела од којих шест кривичних дјела „Фалсификовање или уништавање службене исправе“, шест кривичних дјела „Обмана при добијању кредита или других погодности“ и кривична дјела “Злоупотреба положаја одговорног лица“ и „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја“ .
      Наиме лице М.Г. се сумњичи да је у временском периоду од 2015. до јула 2018. године, обављајући послове службеника за обрачун личних примања и накнада, у једном од министарстава Владе Републике Српске, приликом уношења података у рачунарску апликацију за обрачун плата, након завршене контроле исправно обрачунате плате, вршила корекцију код обрачуна своје плате.      
      Осумњичена је у апликацији у дијелу „додатак на плату“ уносила мимо законског прописа различите новчане износе за сваки мјесец, као и корекцију свог утврђеног коефицијента, чиме је противправно остварила имовинску корист у износу од око 64.400,00 КМ.
      Такође, М.Г. се сумњичи да је у времену од 2016.-2018. године године приликом подношења захтјева за кредит код микрокредитног друштва и банака из Бање Луке, достављала  фалсификоване платне листе о оствареном примањима, те довела у заблуду службенике да одобре кредит у укупном износу од око 145.000,00 КМ.