Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Смањен број кривичних дјела као и прекршаја јавног реда и мира

| Мркоњић Град | Петак, 21. децембар 2018.

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 21.12.2018. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец новембар 2018. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, замјеник начелника    
      Полицијске управе
Бранислав Караулац, начелник Oдјељења полиције Горан Рољић и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.
      Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић који је истакао да у новембру мјесецу 2018. године није било извршених кривичних дјела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности као што су убистава и разбојништава, каони кривичних дјела у вези са отуђењем моторних возила.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, као ни саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.
      Начелник је истакао да је у посматраном периоду евидентирано девет кривичних дјела, мање за 12 кривичних дјела или 57,1% у односу на исти период претходне године. Евидентирано је
осам кривичних дјела су из области кривичних дјела општег криминалитета и једно кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи88,88%,а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи80%.

        У новембру мјесецу 2018. године евидентирано је 10 случајева нарушавања јавног реда и мира. Томприликом евидентирано је 14 прекршаја, гдје се огледа смањење за 3 прекршаја или 17,6% у односу на исти период претходне године. Што се тиче безбједности саобраћаја, начелник је истакао да је евидентирано 15 саобраћајних незгода, мање за осамсаобраћајних незгода или 34,8% у односу на упоредни период. Евидентиране су четири саобраћајне незгоде са настрадалим лицима и 11 са материјалном штетом. У посматраном периоду није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим, као ни са тешко повријеђеним лицима, док су евидентиране четири саобраћајне незгоде са лакше повријеђеним лицима.
        Начелник Милекић је упутио апел за све учеснике у саобраћају да се придржавају законских прописа из области безбједности саобраћаја и да својим понашањем  у саобраћају допринесу већој безбједности саобраћаја, са нарочитим нагласком на предстојеће новогодишње и божићне празнике. Истакао је да су у циљу повећања безбједности саобраћаја настављене превентивно репресивне активности са акцентом на контролу брзине кретања возила, контролу посједовања зимске опреме у возилу, као и контролу вожње под утицајем алкохола.